Hypnose is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is. In deze staat, die we Hypnose noemen, is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn om te laten zetten in een gewenste vorm. Zo kan de overtuiging dat je een roker bent omgezet worden in een nieuwe vorm, namelijk ik ben een NIET- roker.

Het onderbewustzijn is namelijk de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning. Het bevat alle informatie waarmee wij denken, redeneren, ervaren, voelen en ons lichaam zich presenteert. De programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest. Ervaringen en waarnemingen worden geinterpreteerd en opgeslagen. Op basis hiervan leven wij. Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven heel moeilijk en langzaam. De directe toegang tot het onderbewuste is een zegen. Het scheelt een lang traject van met ons bewustzijn doorzetten, afzien en uiteindelijk toch falen. Want hoewel je op wilskracht soms iets snel kan bereiken lukt dat met projecten die langere tijd in beslag nemen vaak niet. Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje dat je dan toch een sigaret laat pakken, je wijs maakt dat je dat ene koekje wel kan nemen of wat je ook doet je toch niet goed genoeg zal zijn. Dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn. Het is de uitdrukking van het negatieve denkbeeld, de negatieve overtuiging of emotie die je nog diep in je hebt. Met Hypnose verander je dat waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel wat je wilt bereiken. Indien je ooit iets hebt geleerd wat je nu belemmerd, getuigt dat van intelligentie, wijsheid en creativiteit, anders had je dit niet als waarheid aangenomen. Diezelfde kwaliteiten gebruiken we om het juiste weer te gaan doen. Dat wat jij wilt!

We kunnen het goed vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Daarop ligt alles vast over jezelf. Het bepaalt hoe je leeft. Dat zijn als het ware programma's die op de achtergrond draaien. Door eenvoudig weg een deel van de programmering te wijzigen verander je het gedrag. Met Hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, tot het onderbewustzijn.

Wat je daarvoor moet doen is het bewuste denken even opzij zetten, dat is iets waar ik je natuurlijk in begeleid. Er ontstaat dan een directe toegang tot het onderbewustzijn. Dat noemen we Hypnose. In feite zijn we vaker in Hypnose dan we weten. Diep verzonken zijn in een boek, volledig opgaan in een film of het op automatische piloot autorijden ( je mist de afslag of je bent ineens veel verder dan je dacht)Je pincode vergeten terwijl als je hem gewoon begint in te toetsen het vanzelf gaat, de deur op slot doen, koffiezetapparaat uit doen maar dit later in twijfel trekken of je het wel gedaan hebt. Dit zijn voorbeelden waarbij ons bewuste denken iets anders doet dan de handeling. We zijn in gedachten verzonken en niet bewust bezig met wat we aan het doen zijn.

Hypnose is géén slaap, je bent niet de controle kwijt en je bent je bewust van alles wat er gebeurt. D.m.v hypnose willen we juist weer de controle teruggeven over het aspect in je leven waar je de controle over kwijt bent. 

Voor het ondergaan van een Hypnose sessie zijn 2 zaken belangrijk: De wens om iets te willen veranderen in je leven met behulp van Hypnose en vertrouwen in degene die je daarbij gaat helpen, de hypnotherapeut

 

 

 

Jeffrey Stephens Protocol

 

 

 

 

Joris Waayer

Gediplomeerd Internationaal Register Hypnotherapeut / Hypnotiseur/ Coach/ hypnosetrainer

Release Your Mind protocol (uniek en als enige in Nederland)

Virtuele maagband therapeut 

Dave Elman Protocol

Jeffrey Stephens Protocol

Swan Protocol by Bob Burns

Esdaile protocol by Ines Simpson

Steven Blake's OLDPAIN2GO protocol

Hypnose Instructeur / Trainer / Coach / Spreker

UK Hypnosis Academy certified hypnotist/ Trainer

Trainer instructeur Hypnose Training Zeeland

Trainer instructeur Hypnose Academy NL

http://www.hypnoseacademy.nl

Contact info

Business Park Terneuzen Haarmanweg 25,
Gebouw 0, 1e verdieping kamer 7
4538 AN Terneuzen 

of

Jan van Brakelstraat 14

4461 ZC Goes                                                    

Tel +31 6-55156847

info@hypnosepraktijkzeeland.nl

 

KvK 63469006
NL89 KNAB 0256 3761 90

Algemene Voorwaarden

            Openingstijden       Alleen op afspraak.

  • Maandag-Vrijdag: 09.00 - 20:00
  • Zaterdag: 09:00 - 18:00
  • Zondag: gesloten